Norcom – Blog om Teknologi

Teknologi artikler, produkt anmeldelser og meget mere

Er samarbejdende robotter fremtiden inden for robotteknik?

I årenes løb er linjen mellem opgaver, der kan udføres af samarbejdende robotter og industrirobotter langsomt blevet udvisket. Samarbejdende robotter står rede til at snuppe et godt stykke markedsandel fra industrirobotter inden 2025.

Under normale omstændigheder bruges industrirobotter til tungt industrielt arbejde. De udfører disse opgaver bag tunge sikkerhedsbarrierer, da de kan være farlige for mennesker. Med samarbejdende robotter er det muligt, at de kan fungere normalt sammen med mennesker, uden at der er brug for barrierer. Dog kan samarbejdende robotter kun udføre automatiserede opgaver, der ikke nødvendigvis kræver industriel styrke.

Dette ændrer sig langsomt, fordi samarbejdende robotter langsomt bliver mere avancerede, og således smartere, mere robuste og lettere at bruge for forskellige industrielle funktioner.

Samarbejdende robotter inden for den robottekniske svejseindustri

ARC Specialties og Universal Robots har afsløret de seneste samarbejdende robottekniske MIG svejsesystem. Det kendes som The SnapWeld Collaborative Robot svejsepakke og fås i USA.

Dette er et cobot svejsesystem som kan integreres i manuelle svejsestationer. Med dette system kræver disse stationer ikke store robottekniske arbejdsbåse. Denne svejsepakke kan dog ikke håndtere svære svejseopgaver, men det er den perfekte pakke til små svejseværksteder, der ikke har råd til et industrielt robotsystem.

Samarbejdende robotter kan udføre opgaver, der normalt gøres af industrirobotter

Mindst 90% af det langsigtede fysiske arbejde på fabrikker kan ikke automatiseres på grund af fysiske eller budgetmæssige begrænsninger. Dette skyldes, at robotter ikke menes at være veludviklede nok til at tilpasse sig de fleste variabler, der forekommer i det virkelige liv.

Der findes dog samarbejdende robotter, som er udstyret med forskellige sensors og avanceret robotteknologi, der gør det lettere at programmere dem til disse opgaver. Efterhånden som samarbejdende robotter bliver klogere, bliver de mere selvstændige og reaktive. Dette gør det let for fabrikanten at programmere dem til forskellige opgaver. Og dette gør det igen muligt for fabrikanten at nå forskellige produktionsmål, såsom bedre lydhørhed over for markedsændringer, hurtig levering til forskellige kundepræference, og stadig hurtigere innovationshastighed.

Disse avancerede evner er det, der gør samarbejdende robotter ideelle til opsætninger, der traditionel har været tiltænkt industrirobotter. Den langsigtede virkning af dette kan være omfattende. Der kan blive tale om at fremstille efter forsyningskæde, så man kan indarbejde brugen af små samarbejdende robotter.

Teknologiske fremskridt inden for samarbejdende robotter vil gøre flere og flere fabrikanter i stand til at tilpasse disse cobotter til deres daglige forretningsgang. Den intelligens, der udgøres af samarbejdende robotter, tilbyder produktivitet og fleksibilitet. Disse er ønskede kvaliteter for enhver fremstillingsvirksomhed, der søger at få mest muligt ud af deres arbejde og en højere ROI.

Trends for samarbejdende robotter, du bør holde øje med          

Et forskningsboom inden for samarbejdende robotter

Der forventes at være en stigende interesse i samarbejdende robotter inden for forskellige regeringer og private institutioner. Hvis de mål, der fremsættes af disse institutioner med hensyn til samarbejdende robotter nås, vil det udgøre et stort gennembrud på markedet for robotteknik verden over.

Føde- og drikkevareindustrien bliver de største brugere

Brugen af samarbejdende robotter inden for føde- og drikkevareindustrien forventes at overhale brugen af cobotter i alle andre markeder. Dette skyldes hovedsaligt den fleksibilitet cobotter er kendt for, hvad angår tidskrævende, gentagne og komplekse processer. Cobotteknologi satser på at gøre samarbejdende robotter til det bedste valg fra enkle opgaver som plukning af frugt til de mest besværlige opgaver.

Gå til den robottekniske løsning for opstartsvirksomheder

Automatik med samarbejdende robotter er fremtiden for mange forskellige industrier, herunder minedrift, sundhedspleje og fødevareindustrien. Deres overkommelige pris, kortvarige integrering, såvel som lette styrbarhed er motiverende aspekter, der tiltrækker mindre fremstillingsvirksomheder til at bruge teknologien. Der var en anslået 110% stigning i fremstillingen og leveringen af cobotter mellem årene 2010 og 2015. Denne tendens forventes at fortsætte og vokse yderligere før år 2025.

Små opstartsvirksomheder kan få mest udbytte af den voksende brug og stærkere tendenser, hvad angår samarbejdende robotter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 Norcom - Blog om Teknologi